Historie

Het Vogido U14 Tournament is in 2003 van start gegaan als een eendaags toernooi voor C-spelers. Op 17 mei 2003 werd de eerste editie gewonnen door Excelsior’31. Bij deze eerste editie deden bijna alleen maar amateurclubs mee, maar hier kwam in de daaropvolgende edities al snel verandering in.

 

Vanaf de editie van 2005 kwamen er steeds meer Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) naar Sportpark het Wooldrik om hun kunsten te laten zien. FC Twente/Heracles kon zich in dat jaar direct als eerste BVO toernooiwinnaar laten eren. Vanaf dat moment is er voor gekozen om louter BVO teams deel te laten nemen en altijd 1 amateurteam van de organiserende vereniging, RKSV Vogido.

 

Dat de keuze voor een BVO Onder 14 toernooi een juiste keuze bleek was te zien aan de grote lijst aansprekende clubs die deel hebben genomen aan het toernooi. Zo hebben uit de Nederlandse top Ajax, PSV, AZ Alkmaar en FC Twente regelmatig deelgenomen. Uit het buitenland vallen onder meer KRC Genk, Werder Bremen, FC Kopenhagen, VfL Wolfsburg, RSC Anderlecht en FC Basel op. Daarnaast hebben vele internationale clubs hun opwachting gemaakt op het toernooi, van Slowakije tot aan Finland en van Engeland tot aan Tsjechië.

 

Vanaf 2007 is het toernooi van een eendaags toernooi omgezet in een tweedaags toernooi. Met in dat jaar AFC Ajax als eerste winnaar van het meerdaagse toernooi. Bij de editie van 2016 is vervolgens de overstap gemaakt van een tweedaags naar een driedaagse toernooi, zodat het speelschema nog optimaler is voor de deelnemers en alle voetballiefhebbers nog een dag langer kunnen genieten van jeugdvoetbal op het allerhoogste niveau.

 

RKSV Vogido gaat dit jaar voor de 17e keer deelnemen aan het Vogido U14 Tournament en heeft dus aan alle edities meegedaan. Ook FC Twente (14 deelnames) en AZ Alkmaar (12 deelnames) ontbreken zelden op het toernooi. Daarbij is AZ verreweg de meest succesvolle deelnemer aan het toernooi, getuige maar liefst 4 toernooiwinsten!

 

In de afgelopen 16 edities heeft het Vogido U14 Tournament uiteraard heel wat spelers te gast gehad. Daarbij zijn er vele spelers die inmiddels op internationaal niveau uitblinken. Zo hebben onder anderen Memphis Depay, Quincy Promes, Davey Klaassen, Dennis Praet, Wesley Hoedt en Derick Origi hun kunsten laten zien op ons toernooi.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.