FC Nordsjaelland wint Vogido U14 Tournament 2017!

 In Nieuws
Nadat eerder op de dag de beslissingen vielen voor de plaatsen 3 t/m 10, daar was het om 13.10 uur de beurt aan beide finalisten om uit te maken wie er met de hoofdprijs vandoor zou gaan!
 
Vitesse wist een heel stabiel toernooi te draaien, met weinig doelpunten voor, maar ook tot aan de finale nog geen enkele treffer tegen. FC Nordsjaelland wist al het hele toernooi met mooi verzorgd spel en dodelijke efficiëntie rondom het vijandelijke doel het publiek te vermaken. Op voorhand dus een erg interessante finale.
 
In de eerste helft was het verschil tussen FC Nordsjaelland en Vitesse echter groot. De Denen creëerden meerdere goede kansen en wisten ook verdiend op voorsprong te komen via spits Andreas Bredahl. Na deze treffer had de marge eigenlijk vergroot moeten worden, maar dit liet de ploeg na.
 
De tweede helft had Vitesse wat meer controle over het duel en wist het in de slotfase zowaar wat meer druk op het doel van FC Nordsjaelland uit te voeren. Daar waar iedereen dacht dat FC Nordsjaelland uiteindelijk de finale met 1-0 zou gaan winnen, daar wist Vitesse in de absolute slotfase in een scrimmage voor het doel toch nog de 1-1 te maken!
 
Niet veel later floot scheidsrechter van Veen af, waardoor strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen. Ook deze penaltieserie was spannend tot aan het eind. Vitesse mistte de 3e penalty en ook de 4e penalty van Vitesse leek te worden gered door de doelman van FC Nordsjaelland, maar caramboleerde via paal en keeper uiteindelijk toch nog binnen. Hierdoor kon FC Nordsjaelland met de 5e strafschop de titel pakken, maar doelman van Haveren wist te redden. Nadat beide teams de daaropvolgende penalty wisten te benutten, mistte Vitesse penalty nummer 7. FC Nordsjaelland bleef bij hun zevende penalty wel rustig en wist door het benutten van de strafschop het toernooi terecht als winnaar af te sluiten!
 
De Denen toonden zich over het hele toernooi de best voetballende ploeg, met op meerdere posities ook de beste individuele spelers van het toernooi. Het maakte verreweg de meeste doelpunten en had met spits Andreas Bredahl de topscorer (8 doelpunten) en tevens beste speler in huis! Al met al dus de verdiende winnaar van de 15e editie van het Vogido U14 Tournament!
 
We kijken met een erg positief gevoel terug op de organisatie van het toernooi. De vele vrijwilligers hebben er 3 dagen lang voor gezorgd dat de teams zich konden concentreren op niets anders dan voetbal! Bij deze dank aan een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan het toernooi en hopelijk tot volgend jaar!
 
Eindstand Vogido U14 Tournament 2017:
 
1. FC Nordsjaelland
2. Vitesse
3. Brondby IF
4. AZ Alkmaar
5. NFDP Malaysia
6. FC Basel
7. KRC Genk
8. HJK Helsinki
9. FC Twente
10. RKSV vogido
 
Beste speler van het toernooi: Andreas Bredahl (FC Nordsjaelland)
 
Beste doelman van het toernooi: Nigel van Haveren (Vitesse)
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.