Deelnemersnieuws: Titelverdediger KRC Genk

 In Uncategorized

Na de presentatie van de Nederlandse teams AZ Alkmaar en FC Twente en de Skandinavische afgevaardiging presenteren wij u bij deze graag onze zesde deelnemer aan alweer de 18e editie van het Vogido U14 Tournament. Daarmee zitten we op de helft van het in totaal twaalf teams tellende deelnemersveld. Het betreft een deelnemer die zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een Europese topopleiding. Daarnaast verdedigt het de titel, want vorig jaar won het de 17e editie van het Vogido U14 tournament. Bij deze verwelkomen wij wederom: KRC Genk U14.

KRC Genk is een Belgische voetbalclub dat afgelopen jaar met haar 1e elftal het kampioenschap in België won. De club, met als clubkleuren blauw en wit, speelt haar thuiswedstrijden in de Luminus te Waterschei. De club ontstond in 1988 uit de fusie. Genk is qua aantal toeschouwers en qua budget een van de ‘Grote Vijf’ in het Belgische voetbal.

Rond 2000 behaalde de club haar beste resultaten. Zij won in 2000 voor de tweede keer de beker onder Johan Boskamp en werd ook voor de tweede keer landskampioen in 2002 onder Sef Vergoossen. Dit leverde in 2002/03 deelname aan de Champions League op. Sinds 27 december 2016 was Albert Stuivenberg de trainer van Racing Genk. Onder meer door de goede Europese resultaten speelde KRC Genk maar liefst 65 wedstrijden. Geen enkele Europese ploeg speelde dat seizoen meer wedstrijden!

Vorig seizoen was een succesjaar voor de club. Eerst walst het in de voorrondes van de Europa Leugue over Fola Esch, Lech Poznan en Brondby IF en maakte er 22 goals in 6 wedstrijden. Uiteindelijk wint het zijn groep na onder meer een 2-4 spektakelzege tegen het Turkse Bestiktas en ook de competitie gaat voortvarend. Zo wordt Genk ongeslagen herfstkampioen en ook na de reguliere competitie blijft Genk bovenaan staan in de competitie. Op 16 mei, één speeldag van het einde, 20 jaar na de eerste landstitel, won Genk zijn vierde titel op het veld van Anderlecht.

De titel in de Jupiler Pro League was de zesde prijs die Genk dat seizoen pakte. Het werd namelijk ook kampioen in de reservencompetitie én pakte de Beker Van België voor U21 en in de jeugdreeksen pakte het de titel bij de U18, de U16 én de U15. Dit bewijst gelijk de kracht van de jeugdopleiding. KRC Genk staat erom bekend goed te presteren op toernooien met aantrekkelijk voetbal. We kijken er weer naar uit!


Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.