Deelnemersnieuws: Malaysia U14 keert terug!

 In Uncategorized


Terug van weggeweest, want vorig jaar deden ze niet mee. Echter het jaar ervoor wel. En hoe. Ze maakten een hele goede indruk: AMD Malaysia U14! In Maleisië kennen ze geen reguliere competitiestructuur zoals in Nederland. Alle jeugdspelers in Maleisië worden getraind en begeleid door de NFDP, ofwel de National Football Development Program, tot en met de Onder 12.

Vanaf de O13 tot en met de O16 stromen de allerbeste spelers in bij de nationale voetbalbond (AMD Malaysia). Vanaf de O17 gaan ze vervolgens de FIFA toernooien in, zoals de Asia Cup. Malaysia U14 bestaat dus uit de beste spelers in de desbetreffende leeftijdscategorie van het hele land. Een ongelofelijk potentieel dus. En een land in opkomst!

Het voetbalniveau ligt hoog bij deze jeugdteams. De spelers zijn over het algemeen fysiek sterk en technisch goed onderlegd. De winst valt er te behalen op tactisch vlak. De kennis zoals we die in Nederland gewend zijn, is er op voetbal gebied minder in dit Aziatische land. Omdat Europese BVO jeugdtrainers er de scepter zwaaien, dringt de kennis er nu wat meer door.

AMD Malaysia U14 doet nu voor de derde keer mee aan het Vogido U14 Tournament. In 2017 en in 2018 deden ze mee. In 2018 wonnen ze de editie volledig ongeslagen met slechts 1 tegendoelpunt. Ze versloegen toen KRC Genk in de finale met 1-0. Ook het voetbal was toen indrukwekkend. Wat een dynamiek. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.