Deelnemersnieuws: KOFU uit Japan!

 In Uncategorized

Nog 4 deelnemers te gaan. De eerste van deze nog te presenteren teams komt van ver. Vorig jaar deden ze voor het eerst mee. Ook dit jaar zijn ze dus weer van de partij. Een exotische deelnemer. Dames en heren, de volgende deelnemer van het Vogido U14 Tournament 2020 komt uit Japan: Kofu U14

Ventforet Kofu werd opgericht in 1965 als Kofu Soccer Club. De club had plannen om te zijner tijd toe te treden tot de J-League en veranderde in 1995 ook haar naam in Ventforet Kofu. Ventforet komt van de Franse woorden vent en forêt wat wind en bos betekent.

Het verwijst naar een beroemde Japanse veldheer Shingen Takeda die in de 15e eeuw leefde en de leus Fuu-Rin-Ka-Zan (風林火山) gebruikte voor zijn veldslagen wat zoveel betekent als zo vluchtig als de wind, zo stil als de bossen, zo intens als vuur en zo standvastig als een berg.

Een bekende speler die zowel bij KOFU speelde als in de Nederlandse Eredivisie is de ex-Vitesse en ex-ADO Den Haag speler Mike Havenaar. Andere spelers die uitkwamen voor KOFU zijn Celeski, Ortigoza, Ogura, Ichikawa en vele andere mooie tropische namen.

KOFU eindigde vorige editie als 5e op het Vogido U14 Tournament. De Japanners staan erom bekend om zeer gedisciplineerd te spelen. En ook buiten het veld is de cultuur net wat anders dan dat wij gewend zijn. Het is in dat kader mooi dat ze weer deelnemen aan ons multi culturele festijn!


Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.