Deelnemersnieuws: Galatasaray bij Vogido!

 In Uncategorized

Galatasaray laatste deelnemer

Komende editie is alweer de 18e editie van het Vogido U14 Tournament en dat beloofde al een mooie te worden. Maar de volgende deelnemer maakt het extra speciaal. Bij deze presenteren wij met plezier aan u de twaalfde en laatste ploeg in het deelnemersveld. Een interessante verrassing. Voor het eerst in haar geschiedenis zal er een Turkse club komen! En dat is tevens een Europese topclub: Galatasaray!

Galatasaray is, net als aartsrivaal Fenerbache, een club met een grote betekenis in Istanboel. Wedstrijden tussen beide clubs staan bekend als de grootste derby’s ter wereld. Je zou de hectiek rondom deze derby wel een beetje kunnen vergelijken met die van Boca Juniors en River Plate in Argentinië. De Turkse derby wordt overigens ook wel de “intercontinentale derby” genoemd. Dit komt omdat Galatasaray gevestigd is aan de Europese kant van Istanboel en Fenerbache aan de Aziatische kant van Istanboel.

Met maarliefs 22 kampioenschappen is Galatasaray recordhouder in Turkije. Datzelfde geldt voor de 18 landelijke bekerwinsten, ook recordhouder op dat vlak. Haar grootste Europese prestatie is die van de UEFA Cup en Super Cup in het jaar 1999-2000. Mede door deze successen heeft de club de meeste aanhangers in Turkije en ver daarbuiten. Engelstaligen noemen de club ook wel “Gala”, maar ook veel gebruike bijnamen zijn “Aslanlar” of “Cim Bom Bom”. Natuurlijk springen ook de rood-gele clubkleuren tot de verbeelding.

Grote voetballers als Metin Oktay, Fatih Terim (momenteel ook hoofdtrainer van de club), Hakan Sükür, George Hagi, Milan Baros, Arda Turan en ook onze eigen Wesley Sneijder hebben er gespeeld. Ook de Nederlandse coaches Frank Rijkaard en Jan Olde Riekerink hebben er in de keuken gekeken. Bovenal zijn er veel Turkse Nederlanders groot fan van Galatasaray. Kortom: we hebben te maken met een club met een grote internationale uitstraling.

De jeugdopleiding van Galatasaray heeft een goede reputatie. Jeugdteams doen niet heel vaak mee op toernooien in Europa, maar als ze meedoen (met name op de grote Duitse internationale toernooien), dan eindigen ze bijna altijd in de top van het deelnemersveld. De kwaliteit ligt behoorlijk hoog. We zijn er dus trots op dat Galatasaray bereid is om deel te nemen aan het Vogido U14 Tournament, dat met de jaren een grotere reputatie heeft opgebouwd voor profclubs. We verwachten dat “Gala” een absolute publiekstrekker zal zijn en zijn erg benieuwd naar de talenten die hun kunsten komen vertonen.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.