Deelnemersnieuws: FC Basel wederom present!

 In Uncategorized

FC Basel zevende deelnemer op 18e editie Vogido U14 Tournament

We zaten al op de helft met het presenteren van de eerste zes deelnemers. En dan nu presenteren wij graag onze zevende deelnemer op alweer de 18e editie van het Vogido U14 Tournament, plaatsvindend op 5, 6 en 7 Juni 2020! Het betreft een deelnemer die zich de afgelopen jaren heeft laten zien als vaste gast op het toernooi. En niet alleen dat. Meestal met prima voetbal en jaarlijks een outsider. Het gaat om de Europese subtopper en absolute topclub uit Zwitserland: FC Basel.

FC Basel behaalde in de 14e editie van het Vogido U14 Tournament de 2e plaats doordat het de finale van FC Twente verloor na strafschoppen. De club is dus nog hongerig naar een hoofdprijs op ons toernooi. Die honger weet het eerste elftal van FC Basel in de eigen landelijke competitie wat beter te stillen. De club is maarliefs 20 keer kampioen geworden in eigen land. Daarnaast won het 13 keer de landelijke beker. En begin 21e eeuw is FC Basel opnieuw sterk met vijf kampioenschappen in tien jaar tijd.

FC Basel 1893 is een club uit de stad “Bazel” en is opgericht in 1893. De club komt uit in de Raifeissen Super Leadue en is na Grasshoppers de meest succesvolle club van Zwitserland. FC Basel werkt haar thuiswedstrijden af in het Sint Jakob Park, dat in de zomer van 2006 werd uitgebreid naar 42.500 plaatsen, maar later terug gebracht tot 38.500. FC Basel is de club met de meeste supporters in Zwitserland. Vooral de wedstrijden tegen FC Zurich (tevens de grootste rivaal) en Young Boys uit Bern zijn de grote publiekstrekkers. De bekendste supporter van de club is Roger Federer. De tennisser is er geboren!

FC Basel is één van de weinige clubs die de afgelopen 10 jaar aaneengesloten deelnam aan de Champions League. Het toont de kracht van de club als topper, want de resultaten worden vaak wel geboekt. Bekende (ex)-spelers van FC Basel zijn Thimotee Atouba, Alexander Frei, Sherdan Shakiri, Hakan Yakin, Zweeds oud-tukker Daniël Majstorovic, Ivan Rakitic maar ook Nederlanders zoals Jean-Paul Boetius en Ricky van Wolfswinkel. Tussen 2010 en 2017 werd FC Basel maarliefs 8 keer achter elkaar landskampioen. Wat een cijfers!

De jeugd is altijd goed vertegenwoordigd. Jeugdteams laten namelijk een goede indruk achter op internationale toptoernooien. Het unieke blauw-rode shirt spreekt ook tot de verbeelding. We zijn dus blij met onze vaste gasten. Gezellig zijn ze ook, want de stafleden van FC Basel U14 hebben een goede band opgebouwd met enkele vaste vrijwilligers (Luiten en Vermaas) van Vogido. Dat er overdag gevoetbald zal worden op internationaal niveau is mooi, maar in de nachtelijke uurtjes zal er tevens op internationaal niveau een drankje worden gedronken in de binnenstad van Enschede.

FC Basel, veel succes in de 18e editie van het internationale Vogido U14 Tournament!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.