Deelnemersnieuws: De Nederlandse teams

 In Nieuws

Deelnemersnieuws: de Nederlandse teams

Komende editie is alweer de 18e editie van het Vogido U14 Tournament. Bij deze presenteren wij met plezier aan u het deelnemersveld. Dit doen we middels verschillende nieuwsberichten, dus we zullen nog niet gelijk alle deelnemers prijsgeven. We beginnen met de Nederlandse afgevaardiging op het toernooi. Vanwege het internationale karakter zullen naast RKSV Vogido (die we later nog uitgebreid aan u zullen voorstellen) twee andere Nederlandse ploegen deelnemen: FC Twente en AZ Alkmaar.

FC Twente is alle zeventien voorgaande keren al deelnemer geweest op het Vogido U14 Tournament. In de beginjaren was FC Twente de enige BVO deelnemer, maar met name in de laatste jaren wordt FC Twente omringd door een scala aan voetbalweerstanden uit allerlei culturen. Desondanks wist FC Twente O14 op knappe wijze de 2016 editie te winnen, door FC Basel na strafschoppen te verslaan in de finale. In totaal heeft FC Twente 2 keer het toernooi gewonnen. De andere keer was in 2005, toen het SC Enschede met 3-0 versloeg in de finale.

FC Twente is uiteraard niet voor niets de vaste gast op het toernooi. Het is namelijk de regionale trots. Na een aantal vette jaren, waarin FC Twente 1 in 2010 onder leiding van Joop Munsterman, Steve McClaren, Blaise N’Kufo, Kenneth Perez en vele andere gelouterde namen het kampioenschap behaalde, braken de magere jaren aan. Na vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie het kampioenschap te hebben behaald, is het terug op het hoogste niveau in Nederland. Momenteel is FC Twente middenmoter.

Ook in de jeugd wisselen goede perioden zich af met mindere perioden. Waar FC Twente in de jaren 2015 en 2016 de finale wist te behalen van het Vogido U14 Tournament, konden de Tukkers daarvoor en daarna niet altijd indruk maken met hoge eindklasseringen. Soms wist zelfs ons eigen Vogido boven FC Twente te eindigen. Gelukkig kunnen we komende editie uitkijken naar een aantrekkelijk FC Twente, want de huidige O14 heeft een erg leuke lichting dat ook mooi voetbal speelt.

AZ Alkmaar is in tegenstelling tot FC Twente niet altijd van de partij geweest op het Vogido U14 Tournament. Zo waren de mannen uit het Westen van het land vorig jaar niet aanwezig op het toernooi. Toch is AZ Alkmaar een redelijk trouwe deelnemer. Het wist maar liefst 4 keer het toernooi te winnen. De laatste toernooizege was in 2015, toen het dus FC Twente in de finale wist te kloppen. Andere keren won het in 2013, 2011 en 2006. In 2007 en 2008 verloor het de finale.

AZ Alkmaar is tweevoudig landskampioen. De meest recente dateert van 2009, een jaar eerder dan FC Twente, toen Louis van Gaal er de scepter zwaaide. Het kampioenschap daarvoor dateert van 1981. Momenteel doet het 1e elftal van AZ goed mee in de (sub)top van de Eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot kan zich aardig meten met de traditionele top 3 van Nederland. Op de huidige ranglijst laat het Feyenoord en PSV ver achter zich.

De jeugdopleiding van AZ heeft inmiddels een goede uitstraling naar buiten toe. De jeugdteams zijn ook vaak aanwezig op de andere grotere Nederlandse toernooien en in de Nationale competities kunnen de jeugdteams van AZ ook goede resultaten behalen. In 2015 en 2016 won AZ Alkmaar de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding. Gezien deze feiten en tevens de geschiedenis van AZ op het Vogido U14 Tournament, mogen we verwachten dat AZ Alkmaar een geduchte tegenstander zal zijn van de teams die nog gepresenteerd zullen worden.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.