Deelnemersnieuws: Borussia Dortmund op Vogido U14 Tournament!

 In Uncategorized

Na de presentatie van inmiddels al tien deelnemers zijn we aangekomen bij de laatste twee deelnemers. Bij deze presenteren wij u graag onze 11e deelnemer aan alweer de 18e editie van het Vogido U14 Tournament. Het betreft een deelnemer die zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een absolute Europese topclub. Tevens is het een debutant op het Vogido U14 Tournament. En daar zijn we bijzonder content mee. Bij deze verwelkomen wij met trots: Borussia Dortmund U14.

Borussia Dortmund is van de afgelopen twee decennia samen met Bayern München de grootmacht in de Duitse Bundesliga. Regionale aartsrivaal van BVB Dortmund is Schalke 04 (onderlinge wedstrijden noemen we ook wel de “Kohlenpottderby”), maar die kunnen niet tippen aan de kwaliteiten van de geelzwarten. BVB Dortmund’s laatste drie landskampioenschappen dateren van 2012, 2011 en 2002 (en in 2013, 2014, 2016 en 2019 werd het tweede).

In 2008 werd een jonge Jurgen Klopp trainer van BVB Dortmund, na 19 jaar te hebben gewerkt (als speler en trainer) voor FSV Mainz. Vanaf dat moment bouwde de club uit Noordrijn-Westfahlen aan een succesformatie dat bekend is gaan staan als een ploeg dat zeer agressief en dynamisch voetbal is gaan spelen. Heden ten dage kennen we het Liverpool van Jurgen Klopp maar al te goed, maar bij BVB Dortmund rolde hij deze visie al aardig uit, met prijzen tot gevolg.

Dortmund won in totaal 8x het landskampioenschap, 4x de DFB Pokal, 7x de DFL Supercup en 4x de DFB Hallenpokal. Daarnaast dus 3x een Europese prijs. In 1997 won het de Champions League en in 2013 verloor het de finale van de Champions League. BVB Dortmund is tevens één van de meest stabiele deelnemers (vanaf 1995 maarliefs 15x) aan de Champions League. Tel daarbij de touschouwersaantallen en we kunnen spreken van een absolute topclub.

Peter Bosz is een bekende Nederlandse coach die nog recent voor BVB Dortmund werkte. Ook een andere Nederlandse topcoach, Bert van Marwijk, heeft er gewerkt in de jaren 2004, 2005 en 2006. Dit was een periode waarin Dortmund niet bepaald schuldenvrij was en een minder grote rol van betekenis speelde. Andere bekende namen die voor BVB Dortmund uitkwamen of momenteel uitkomen zijn Mario Gotze, Axel Witsel, Marco Reus, Robert Lewandowski en Pierre Emerick Aubameyang,

De jeugdopleiding van Borussia Dortmund behoort bij de top van Duitsland. Ook op het Vogido U14 Tournament zal Borussia Dortmund dus hoogstwaarschijnlijk hoge ogen gaan gooien. Ze winnen vaak toernooien en dat is nou net waar we op zitten te wachten: een hoger voetbalniveau met veel verschillende culturen. Nou, de Duitse cultuur zal weer van de partij zijn, want naast het hoge voetbalniveau staan de jeugdteams van BVB Dortmund erom bekend niet terug te deinzen voor welke tegenstrever dan ook!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.