Beslissingen in poulefase gevallen op dag 2!

 In Nieuws
Vandaag stond de tweede toernooidag op het programma. Met de komst van Vitesse en NEC/FC Oss werd het deelnemersveld gecomplementeerd tot 12 deelnemers. Al om 10.00 uur konden we starten met de eerste wedstrijden.
 
Op basis van de wedstrijden op de vrijdagavond waren er nog weinig grote verschillen zichtbaar. Gaandeweg de dag tekende zich in Poule A duidelijk af dat AMD Malaysia een maatje te groot was voor de overige teams in die poule. Met liefst 13 punten uit 5 wedstrijden toonde de nationale ploeg van Maleisie zich duidelijk de sterkste. Op de tweede plaats ging het verrassend sterke NEC/FC Oss door naar de halve finale, ondanks een verlies in de laatste wedstrijd tegen rivaal Vitesse.
 
FC Nordsjaelland, Bayer Leverkusen en FC Twente ontliepen elkaar niet heel veel voor plek 4, 5 en 6 in de poule. Toch wist de titelverdediger plaats 4 te pakken, eindigde Bayer Leverkusen op plek 5 in de poule en moest onze plaatselijke trots helaas genoegen nemen met de laatste plek in Poule A.
 
In Poule B ontspon zich eenzelfde soort scenario als in Poule A. KRC Genk ontpopte zich tot de beste ploeg in de poule en wist ook met 13 punten uit 5 wedstrijden door te dringen tot de halve finale.
 
In de strijd om plek 2 en dus een plek in de halve finale wisten nog tot aan de laatste speelronde 4 teams mee te dingen. Zowel de nationale ploeg van China, FC Basel, Hammarby IF als Brondby kwamen nog in aanmerking. Hammarby IF en Brondby IF verloren echter hun laatste poulewedstrijden en moesten genoegen nemen met plek 4 en 5. China en FC Basel eindigden op punten gelijk, maar op basis van het onderlinge resultaat en een beter doelsaldo drong FC Basel door naar de halve finale.
 
RKSV Vogido wist zich heel knap staande te houden en moest alleen tegen Hammarby IF een ruime nederlaag slikken. Met 2 punten uit 5 wedstrijden moest wel genoegen worden genomen met een laatste plaats in de poule, maar wel met een interessante wedstrijd tegen Bayer Leverkusen als gevolg voor de zondagochtend.
 
We nodigen morgen iedereen vanaf 09.30 uur uit om de finalewedstrijden te komen aanschouwen. Omstreeks 13.35 uur zal de finale starten en gaan we zien wie FC Nordsjaelland opvolgt als winnaar van het Vogido U14 Tournament!
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.