AMD Malaysia wint Vogido U14 Tournament 2018!

 In Nieuws
Vandaag was de laatste toernooidag van het Vogido U14 Tournament 2018! Nadat gisteren de poulefase werd afgesloten, daar werd vandaag gespeeld om de plaatsen op het podium en om de rest van de ranglijst te bepalen. Alle teams moesten nog 2 wedstrijden spelen op deze zondag.
 
Allereerst begonnen we met de wedstrijden om plek 9 t/m 12. Hierin wisten Bayer Leverkusen en Hammarby IF te zegevieren over respectievelijk RKSV Vogido en FC Twente. Hierdoor traden Bayer Leverkusen en Hammarby IF tegen elkaar aan voor plek 9 en wisten de Duitsers met 2-1 te zegevieren.
 
De strijd om plek 11 ging tussen de twee lokale deelnemers, RKSV Vogido en FC Twente. Twente trok in dit duel aan het langste eind, waardoor RKSV Vogido genoegen moest nemen met de laatste plek. Desondanks hebben de spelers van trainer Eusebio Paol een knappe prestatie geleverd tijdens dit toernooi, met onder meer een gelijkspel tegen finalist KRC Genk. FC Twente sloot voor het tweede jaar op rij af op de laatste plek onder de BVO-deelnemers, dus we hopen dat we de komende editie een verbetering in prestaties bij onze plaatselijke trots mogen waarnemen.
 
Om plek 5 tot en met 8 moesten uiteindelijk de twee Deense deelnemers (Brondby IF en FC Nordsjaelland) uitmaken wie er als 5e zou eindigen. FC Nordsjaelland wist dit onderonsje te winnen en sloot dus af op plek 5 en Brondby IF op plek 6. De nationale ploeg van China en Vitesse hadden een strafschoppenserie nodig om te bepalen wie op plek 7 zou eindigen en hierbij wist China de strafschoppen beter te nemen en dus op plek 7 te eindigen.
 
Maar echt om de prijzen werd er gespeeld door AMD Malaysia, FC Basel, KRC Genk en NEC/FC Oss. In beide halve finale duels tekende zich een betere ploeg af en die beide teams wisten ook terecht de finale te behalen. AMD Malaysia en KRC Genk wisten zich dus te plaatsen voor de finale! NEC/FC Oss wist FC Basel in de strijd om plek 3 knap te verslaan, waardoor de Nijmegenaren bij hun debuut een fraaie 3e plek wisten te bemachtigen.
 
Om 13.35 uur stond de grote finale gepland tussen de twee sterkste teams van het toernooi. AMD Malaysia toonde zich in de eindstrijd op alle vlakken het sterkere team en wisten middels een schitterende vrije trap op 1-0 te komen. Ondanks een klein slotoffensief kon KRC Genk geen echte vuist maken en heeft ons toernooi voor het eerst in 16 edities een winnaar van buiten Europa!
 
We hebben het hele weekend genoten van schitterend jeugdvoetbal. De vele vrijwilligers, gastgezinnen en medewerkers van Prestige Football Academy hebben er samen voor gezorgd dat 12 teams dit mooie U14 toernooi mochten spelen! We kijken nu alweer uit naar de volgende editie!
 
Ranking Vogido U14 Tournament 2018:
 
1. AMD Malaysia
2. KRC Genk
3. NEC/FC Oss
4. FC Basel
5. FC Nordsjaelland
6. Brondby IF
7. Nat. Team China
8. Vitesse
9. Bayer 04 Leverkusen 
10. Hammarby IF
11. FC Twente
12. RKSV Vogido
 
Beste speler: Nabil Bin Zainuddin (AMD Malaysia)
Beste doelman: Zulhilmi Bin Sharani (AMD Malaysia)
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.